Litt av livet i Skadberg barnehage

Her blir det lagt ut bilder felles for barnehagen om livet som rører seg i Skadberg barnehage :)

SOMMERUKENE 2024

Uke 26 - 27 - MINI OL

Vi lagde til kjekke aktiviteter, hvor målet var samarbeid og mestring. Alle avdelingene lagde hver sin fane, og hadde en OL åpning hvor vi hørte "ol floka" og gikk i tog rundt barnehagen. Vi lo, sang og danset rundt. Vi lagde også vår egen gullmedalje.  

 

Uke 28 - 29 - VANNLEK

Vi fant frem masse kjekt ute som vi kunne bruke til vannlek. Vi prøvde eksperimenter som å lage lavalampe og regnbue av skittles. Ute fant vi vann i det lille bassenget, satt opp vannsprederen, og koste oss med vannlek mens vi også vannet alle blomstene ;) Vi hadde også fokus på det å vaske hendene, og hvorfor vi vasker hendene våre. 

 

Uke 30 - 31 - MAT

I disse ukene, var vi på butikken å handlet inn varer som vi lagde god mat av! Barna fikk smake litt forskjellig. Vi lagde også smoothieis til alle. Vi bakte både rundstykker og brød sammen med barna. Når vi var på tur så vi etter spiselige ting, som f.eks bær, epler og annet. På tur fant vi ut at eplene måtte henge litt til, for å bli helt ferdige. Men i barnehagen har vi ett plommetre, og de ble jammen ferdig til matukene. De smakte veldig godt! 

 

Uke 32 - 33 MUSIKK

Disse ukene hadde vi ett større fokus på musikk i barnehagen. Vi lagde instrumenter, sang mange kjekke gamle og nye sanger og danset ute i regnet. Vi hadde også en musikkfestival, hvor barna fikk inngangsarmbånd rundt hånden. Vi fant frem høytaler og mikrofon og kjørte opp med sanger som "badebussen", "blime" dansene, "milkshake" og mange fler. De som hadde lyst å synge i mikrofonen fikk lov til det :)

 

HMS UKEN (uke 38)

 

Denne uken har vi hatt stort fokus på HMS (helse, miljø og sikkerhet). Vi har hatt to brannøvelser, en varslet og en uvarslet. Vi har ett felles møtested ved Ole Brum treet, så når alarmen går er det bare å komme seg ut med en gang! Om vi er inne å leker, så tar vi oss ikke tid til å ta på oss sko, men går ut på sokkene :)

  

Alle avdelingene har fått truffet Bjørnis og/eller Henry. Bjørnis er veldig opptatt av brannsikkerhet, og har lært oss masse nyttig om brannalarmen og hvordan vi skal opptre når den går! Henry er førstehjelpsdukken, og vi bruker en stor plansje for å snakke om ulike senarioer sammen med barna. Barna får også øve seg sammen med Henry. 

  

Ved hjelp av dukkene får barna masse nyttig læring, samtidig som dette gjøres lekbasert. Alt skal også gjøres aldertilpasset, og de skal få mange gode og nye erfaringer. 

Noen av barna har fått prøvd å slukke "brann", andre har lekt brannbiler med syklene. 

    

Hver HMS uke har vi også bamsedoktor. Alle barn får ta med seg en bamse hver, og avdelingene steller i stand til doktorlek sammen med bamsene. Bamsene blir lyttet på, tatt prøver av, gitt medisin og får plaster. Det er godt de har så gode eiere som koser og passer godt på dem :)

  

 

TRAFIKK UKEN (Uke 42)